Скандални разкрития за кандидата на „Има такъв народ“ за гуверньор на БНБ

Каримански е управлявал банката на печално известния Емил Кюлев

Биографията на Любомир Каримански, кандидат на „Има такъв народ“ за гуверньор на БНБ, изглежда е далеч от безупречна.

Това става ясно от факти за неговото минало, огласени от сайта за разследваща журналистика BIRD.BG.

„Емил Кюлев е убит на 26 октомври 2005 г. в София на бул. „България“.[2] Американският посланик в София Джон Байърли същия ден следобед изпраща до Държавния департамент доклад, озаглавен „В София е убит български топ перач на пари“.

Междувременно, от 2003 г. до 2006 г. банката на Кюлев Росексимбанк, впоследствие ДЗИ Банк, се управлява от… сегашния кандидат за шеф на БНБ Любомир Антонов Каримански“, пишат от BIRD.

„Любомир Каримански, кандидат за шеф на БНБ, започва кариерата си в перачницата „Сирбанк“, след това е бил няколко години в „ТСБанк“, основана от Емил Кюлев, след което се прехвърля в „Росексимбанк“, пак основана от Кюлев. След това работи в „Д-Банк“, свързвана с Доган, след това в „Инвестбанк“ на ченгетата от Държавна сигурност. Каримански няма нито един ден стаж в нормална банка. Целият му прехвален банков опит е в банки „гнили ябълки“, перачници на червените пари през криминалния преход“, обобщават от BIRD.BG.

Тези подробности от биографията на Каримански в голяма степен обяснява позитивното отношение от страна на Движението за права и свободи (ДПС) към него, както и изважда на дневен ред съмненията, че ИТН е прокси партия на ДПС, респективно на Кремъл.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link