Лозан Панов: Ако имаше дебат, щях да попитам г-н Радев откога смяната на едни мутри с други е борба с мафията

Едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата „бухалка“ на Борисов – Националната агенция по приходите.

За да не съм голословен, ще дам и един пример. Едно от първите действия на Радевото правителство бе да смени директора на най-голямата „бухалка“ на Борисов – Националната агенция по приходите.

От биографията на новия шеф г-н Румен Спецов научих, че в миналото е бил данъчен инспектор, занимавал се е при това с „особени случаи“. След това обаче си тръгнал от агенцията и от мастит данъчен се превърнал в пълен лаик, пък взел, че си купил и фирма с огромни задължения по ДДС.

Вместо да уведоми прокуратурата, г-н Спецов намерил клошар, на когото продал дружеството, и така се спасил и излязъл от злощастната сделка чист като сълза, за да се върне преди няколко месеца на бял кон в приходната ни администрация.

По стар прокурорски обичай г-н Гешев „изпра“ и г-н Спецов, от което става ясно, че момчетата са успели някак да се разберат. Ако имаше дебат, щях да попитам стисналия юмрука антимафиот №1, който призовава „Мутри, вън!“: Откога смяната на едни мутри с други се счита за борба с мафията?

Ще припомня само, че през 2009 г. господин Борисов също не дойде на власт с преврат, а с редовни избори и с обещанието да се справи с корупцията на Тройната коалиция. Случващото се днес удивително ми напомня за 2009 г., когато господин Борисов като Батман, на когото наподобяват и някои нови момчета в политиката днес, громеше от телевизора корупцията на всички нива.

Защо днес сме забравили вече, че госпожа Нинова беше част от онази коалиция, чиито кражби доведоха господин Борисов на власт? 12 години по-късно равносметката е, че съдебната ни система е напълно завладяна, а цялата борба е била да се сменят едни крадци с други. Нека не забравяме, че господин Борисов бе послушен навън, затова и дойде на власт „с медийни фанфари“.

Това казва в интервю за OFFNews Лозан Панов, кандидат за президент.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link