Стотици мотористи в Пловдив засенчиха автошествието на протестиращите

Мотористите, които нямат нищо общо с протеста, многократно надвишават автомобилите, дошли за антиправителствено автошествие в Пловдив.

Планираното протестно автошествие срещу правителството се загуби сред стотици мотористи, които дойдоха от различни градове пред пловдивската зала „Колодрума“. Те обаче нямат нищо общо с обявения протест.

„Нашето мотошествие е планирано преди месец и има съответното разрешение, напълно законно е“, заявиха хората с мотори. Те са избрали Пловдив за своя събор.
През това време започнаха да идват автомобили пак пред „Колодрума“ за антиправителствена демонстрация. Те обаче са далеч по-малко от мотористите, които буквално ги захлупиха.

„Искаме да заявим непремиримостта си към управлението. Време е да се надигнем, за да ни чуят“, заяви един от шофьорите, който бе закачил националния флаг на прозореца на колата си. Въпреки, че нямат разрешение, те са категорични, че ще минат през големите булеварди в Пловдив с надути клаксони.
Полиция охранява пред „Колодрума“.

Докато 20-ината коли се събираха, мотористите запалиха машините и тръгнаха из Пловдив. Тяхното шествие ще мине през бул. „Източен”, моста на Адата, бул. „България” и в обратна посока ще тръгнат към Кукленския манастир.

Преди да потеглят, мотобратята за пореден път се разграничиха от антиправителственото автошествие, предвождано от Асен Костов.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link