Кризисният щаб в Кърджали: 59 заразени, 30 излекувани и 2 починали от Ковид – 19

Това отчете Областният кризисен щаб, свикан от областния управител Никола Чанев, който заседава във видеоконферентен разговор.

От началото на пандемията броят на заразените в региона е 59. Излекуваните са 30, двама са починали. В момента в болница са настанени петима души с изразена симптоматика на COVID – 19, други 22-ма са на домашно лечение. През месец юни в лабораторията по микробиология на МБАЛ са направени 763 теста – 726 PSR и 37 бързи. Днес предстои да бъдат взети на случаен принцип 25 проби в голямо индустриално предприятие.

Здравните заведения в Кърджалийско разполагат с необходимите количества лични предпазни средства и дезинфектанти, оборудвани са с респиратори и леглови сектор за пациенти с коронавирус. Общинските болници в Ардино, Момчилград и Крумовград имат готовност да приемат леки до средно тежки случаи, останалите ще бъдат пренасочвани към инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“. Навсякъде има средства за защита, но недостигът на медицински кадри, в частност реаниматори, е хроничен, отчетоха медиците.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link