Терористична атака на „Лондон бридж“

Няколко души бяха ранени при терористична атака на „Лондон бридж“ в британската столица. Нападателят беше застрелян от силите на реда, предаде Би Би Си.

Британските служби обявиха, че разглеждат случилото се като терористично нападение. Мъж, въоръжен с хладно оръжие и фалшив експлозив, е нападнал случайни минувачи в сърцето на столицата Лондон.

До пристигането на полицията е бил повален на земята от други хора. Няколко мъже са нападнали терориста. Полицията е реагирала бързо и при пристигането си е произвела няколко изстрела. Въоръженият е бил ликвидиран.

Инцидентът е станал малко преди 14:00 часа местно време. По случая тече разследване. Полицията ще установи дали въоръженият мъж е действал сам. Кметът на Лондон и британският премиер Борис Джонсън благодариха за смелата постъпка на гражданите, които са неутрализирали терориста до пристигането на полицията. Някои от пострадалите са в тежко състояние.

Към момента няма данни за пострадали български граждани при инцидента на „Лондон бридж“ по-рано днес в столицата на Великобритания, информира Министерство на външните работи. Посолството на България в Лондон е във връзка с местните органи на реда. При необходимост, сънародниците ни могат да се свържат с посолството на следните телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400. Дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link