Първи депутат заразен с коронавирус у нас

Това съобщи на извънреден брифинг председателя на парламента Цвета Караянчева

Има народен представител с коронавирус. Това е д-р Хасан Адемов от ДПС. Това заяви на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„От Щаба препоръчват да се направи тест на всички депутати преди извънредното пленарно заседание, което трябва да се проведе на 2 април“, каза още Караянчева.

„Има направена организация, информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения ще се правят тестове на другите народни представители и всички служители на НС“, посочи още тя.

От сряда започва тестване на всички депутати и служители в парламента за коронавирус. Мярката се налага, след като стана ясно, че депутатът от ДПС Хасан Адемов е с положителна проба за COVID-19. Те ще бъдат тествани в две столични болници.

Очаква се днес да започне и изследването с т.нар  бързи тестове. На него ще се подложат 1000 души, а сред първите тествани ще бъдат служители на МВР.  Причината да бъдат избрани именно полицаи е, че те продължават активно да ходят на работа и съответно да контактуват с голяма част от обществото. Специалистите уточняват, че на това тестване не трябва да се гледа като на масово, но целта е да се провери има ли имунитет сред рисковите групи. В бъдеще с тези тестове ще бъдат изследвани и други групи от българското население.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link