Ученици от Кърджали се прибират по спешност от Милано

8 ученици и двама ръководители от Кърджали се прибират по спешност в България, след като са прекарали 16 дни в градче край Милано.

„Всички деца от Кърджали, които пристигат с полет от Милано, ще бъдат прегледани още във Варна. Ако някое от тях прояви симптоми ще бъде оставено там, в Инфекциозно отделение. Ако няма съмнение за коронавирус, ще се приберат и ще останат под домашна карантина в продължение на 14 дни. През това време ще бъдат наблюдавани от личните лекари. Джипитата им вече са получили указания“.

Заяви началникът на Регионалната здравна инспекция в Кърджали д-р Виктор Кирчев.

Групата е била на посещение при партньорско училище в Италия по програмата „Еразъм +“. Съвместното обучение е трябвало да продължи до 29 февруари, но визитата е прекратена поради обявената кризисна зона в Милано и околностите му заради случаите на коронавирус.

Седем от децата заедно с един учител кацат днес на летището във Варна. Към морската ни столица пътува шефът на Регионалното управление на образованието Гроздан Колев, който ще посрещне групата.

Тази вечер в Белград каца последното дете заедно с още един учител. Те ще се приберат в София на следващия ден с друг полет.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link