Старт на акция Газова Уредба

Стартира мащабна акция на „Пътна полиция“ в страната, свързана с нерегистрираните автомобили с газови уредби

Акцията напълни Контролно-техническите пунктове за извършване на проверки на автомобилни газови уредби. Множество паркирани автомобили и изнервени шофьори.

Какъв е редът?! Протокол за преглед – 20 лева, сертификат от сервиз – около 50 лева, и накрая-смяна на талона срещу 20 лева. Или с други думи-около стотина лева и поне един ден време. Ако обаче газовата ви бутилка е над 10-годишна, трябва да приготвите още 250 лв. за подмяна. Всичко това е изнервящо, твърдят водачи на автомобили, които недоумяват защо години след влизането в сила на това изискване, колите им успешно минават преглед.

„Отидох до КАТ и се оказа, че са нужни други документи. Сега тук трябва да плащам някакви разходи, а колата си има паспорт. И преглед минах на 18-ти, всичко е наред. Пише: газова уредба одобрена, всичко е наред. Тоя паспорт за какво са ми го издали тогава? Казват, че от 2014-та година е това. Досега защо съм минавал преглед, като не е вписано в талона?!“

Друг също коментира ситуацията. „Имам поставена газова уредба. В талона е вписано, че е проверявана, но не е регистрирана в големия талон. Сега сме задължени и в него това да е отчетено. Системата според мен е ясна. Администрацията от Министерството трябва да цеди народа, да се дават пари. А на мен това ми излиза двойно“, посочва водачът.

Глобата за шофьорите, които не са вписали в талона си, че са преправили колата си на газ, е 150 лв.
„Като взимаме 800 лв. заплата и не ни стигат да си храним семействата, колкото и да е глобата тя ни утежнява бюджета“, коментират още водачите.

Всъщност това изискване е в сила от 1 септември 2014 година. Въпреки това регистрираните в КАТ промени в горивните уредби са много малко, за страната са малко над 25 хиляди. Какъв е броят на всички автомобили с допълнително монтирани газови уредби, никой не знае.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link