Няма шанс за 42-годишния Атанас и сина му Адриан

Прекратиха окончателно издирвателната акция в Стара планина на 42-годишния Атанас и сина му Адриан от Стара Загора, които изчезнаха на 5 февруари на слизане от връх Ботев.

В продължение на 4 дни планински спасители и доброволци претърсваха района при силно влошени метеорологичи условия.

Военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово също се включиха в претърсването, техни дронове облитаха терена, но без резултат. Проверени бяха и всички постройки, в които изгубените биха могли за намерят подслон, но без резултат.

Атанас Пенчев и Адриан тръгнали от Стара Загора със семейния „Форд фокус”, който паркирали в местността „Паниците”. Времето тогава било хубаво, но двамата не се съобразили с прогнозите за влошаване. Не били екипирани добре.

От „Паниците” поели пеша нагоре към върха. Около 19,30 часа в същия ден хижарят от хижа „Рай” ги видял в тъмното, преспите и бурния вятър да продължават да вървят нагоре. Бащата и синът ходели съвсем бавно.

Към 03,00 ч. двамата достигнали връх Ботев, където малко починали и на сутринта поели надолу. Тръгнали заедно с двама други туристи, които обаче вървели по-бързо от тях и затова групата се разделила. Най-вероятно Атанас и Адриан вече били много изтощени и затова вървели съвсем бавно.

Последните сигнали от телефоните им били засечени именно от местността „Параджик” в Джендема, където спасителите до последно претърсваха.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link