В Гърция искат въвеждането на тол такса на „Маказа“

Властите в Гърция одобряват предложението на бизнеса в Северна Гърция за въвеждане на тол такса за влизащите в страната автомобили през ГКПП „Маказа-Нимфея“. Това става ясно от съобщение на министерството на инфраструктурата, което е отразено в местните медии.

Припомняме, че гърците настояват за плащане на такса на самия пункт, между границата и околовръстното на Комотини или на магистралата край Комотини.
Кога ще се въведе таксата ще стане ясно на работна среща в Комотини днес, на която ще присъства генералният секретар по търговията и защитата на потребителите Панайотис Ямбулиас, пише „О хронос“. Той ще информира и за евентуални размер на таксата.

Както вече 24rodopi.com писа, пътуващите за курортите Фанари, Мароня, Керамоти и други в тази част на Гърция, не плащат тол такси, защото заобикалят двата пункта на магистралата Игнатия одос. От това гръчката икономика се лишавала от сериозни приходи, смятат вносителите на предложението.

По проекта за обхващане на потока от „Маказа-Нимфея“ се работи и твърдо ще има пункт, категоричен е Ямбулиас. Независимо кога във времето ще се случи това, ще се намери начин да се пресече нелегалният внос на евтини стоки от България, подчертава той по другия проблем, който терзае бизнеса в Северна Гърция.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link