Фъндъкова спечели София, Пловдив е на – Зико, БСП печели Русе, Герб гуми Благоевград

Първите официални резултати от втория тур на местните избори вече могат да бъдат оповестени. Всички социологически агенции се обединяват около това, че според предварителните данни Йорданка Фандъкова печели четвърти мандат в София, в Пловдив името на новият кмет е Здравко Димитров-Зико, а във Варна кмет ще продължава да бъде Иван Портних.

Най-болезнената загуба на ГЕРБ в големите градове се очертава да бъде Благоевград, където подкрепеният от БСП независим кандидат Румен Томов надделява над Атанас Камбитов. Социалистите се поздравяват с успех и в Русе, но вече с партийна номинация. В Северната столица името на новият кмет ще бъде Пенчо Милков.

Всички социолози са обединени и около преброяванията за Плевен, където с преднина е издигнатият от инициативен комитет досегашен кмет Георг Спартански, за Сливен – Стефан Радев (ГЕРБ), за Пазарджик – Тодор Попов (Новото време), за Ямбол – Валентин Ревански (Пряка демокрация) и за Смолян – Николай Мелемов (ГЕРБ).

Очаква се борбата в Перник да продължи до преброяването на последните гласове. Там разликата между Вяра Церовска от ГЕРБ и Станислав Владимиров от БСП е минимална.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link