Лошо отношение на лекари към пациенти в Русе

„Как да си добре, като си болен от рак. Купи си ковчег. За къде сте се разбързали, това да не ви е Макдоналдс“.

Двама лекари са били уволнени от русенската онкологична болница след оплаквания за много лошо отношение. „Как да си добре, като си болен от рак. Купи си ковчег. За къде сте се разбързали, това да не ви е Макдоналдс“. Появиха са пулкации в социалните медии, че това са реплики от страна на персонала към пациенти. Стигнало се до проверка и до отстраняване на двама лекари снощи. Днес обаче пациентите са разделени на две – едните са против лекарите, а другите застават в тяхна подкрепа, разказа Нова тв.

„Сестра ми почина от рак. Тя не искаше да идва в този диспансер на химиотерлапия, тъй като никога не й обясняваха нищо нито за лечението, нито за състоянието й. Не й беше обяснено докрай всичко и тя получи рецидив и почина. Реших, че ако на мен някога ми се случи да се разболея, няма да дойда тук на лечение“, разказва една от жените.

„Аз от осем години се лекувам при доктор Генова, която от вчера е освободена, и никога не съм получавала грубо отношение. Звъняла съм й посред нощ, и винаги се е отзовавала“, коментира пациентка.

„Двамата лекари не са уволнени. Те сами си подадоха заявленията за напускане“, коментира директорът на КОЦ – Русе д-р Кожухаров. „От днес не са на работа по взаимно съгласие от днес. Пациенти са се оплаквали, но винаги устно. А аз винаги съм им казвал, че на устните сигнали правя устни забележки. Това обаче не работи, защото така няма черно на бяло. Трябва пациентите да пускат сигнали до мен писмено с входящ номер. Аз съм чувал и за недобро отношение на пациенти към колеги. Но само с чуване няма как да взема мерки“, посочи той.



One thought on “Лошо отношение на лекари към пациенти в Русе

  1. Още един случай вие преценете !

    При посещеие на този лекар Светлан Христов, в кабинет гр.Главиница за преглед заради хрема и температура и в края на прегледа пациента отказва тест за които 19 …. същия този Светлан Христов отговаря на пациента “ знаеш ли колко хора умряха така които не си направиха тест за ковид 19″ ?!?!? 
    Според Вас лекар би ли изрекъл такива думи на пациент нсаждайки тревоги за смърт заради отказа да си направи тест за ковид 19  ?

    има нужда д му се вземе разрушителното и да му се изгори пред очите му и да разберт колкото е възможно повече хора да узнаят за този случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link