Критично е положението в лондонските болници!

Лондон ще остане без болнични легла до седмици, алармираха шефове на Националната здравна служба на Великобритания (NHS)

Спешни срещи с цел по-добрата организация, бяха направени с представители на всички столични болници.

Британските здравни власти, предупредиха, че ако темповете на разпространение се запазят същите, Лондон ще има недостиг на поне 600 легла за интензивни реанимационни грижи и на минимум 1500 легла за по-леките случаи на боледуващи с Ковид19.

Тази информация беше обявена на спешен уеб-семинар със всички директори на столични болници. От здравната служба на Великобритания (NHS) напомниха, че само миналата седмица, след „бума „на новозаразяванията в Лондон, приема на хора в критично състояние, нуждаещи се от интензивни грижи се е увеличили с цели 9%.

Масово болниците в британската столицата започнаха да отменят плановите операции и да пренасочват персонал към ковид-отделенията. В някои медицински заведения положението и в момента е крайно критично, поради недостиг на лекари и медицински сестри, както и на свободни болнични легла.

От Университетската Болница, покриваща районите на Баркинг и Хаверинг( Barking Havering and Redbridge University Hospitals Trust) още във вторник сигнализираха за невъзможност да се справят със ситуацията.

Медиците работещи в ковид-отделението на болницата в Баркинг, казаха пред репортер на Индипендънт, че съвсем скоро, ще се наложи да преглеждат и лекуват хора направо в линейките, защото няма къде да настаняват болните.

Съобщение изпратено от националната здравна служба (NHS) до болницата( което е било видяно от репортера на вестника) се е казвало, че няма „как и кой“ да им помогне, всички останали болници в Лондон са в същото положение.

Всички млади лекари и стажанти в болницата North Middlesex са били пренасочени към ковид-отделенията, за да участват на първа линия в борбата срещу вируса.

Лондонските болници, Northwick Park, Whipps Cross и Royal London Hospital, също са отменили плановите операции и са съобщили за недостиг на персонал и места за ковид-болните.

Медиците от болница Queen’s, намираща се в Ромфорд, източен Лондон, вече няколко дни преглеждат болните отвън пред спешното отделение, директно в линейките, след като многократно им беше отказано пренасочването им към други болнични заведения.

Последните данни на NHS показват, че петък в Лондон е имало 2726 пациенти с коронавирус, приети за лечение в различни болници, което е еквивалентно на 13% от цялата болнична леглова база в многомилионната британска столица.

Лондонски лекари и специалистите от NHS, смятат че след празниците, ще сме свидетели на истинско „ковид-цунами“. Разхлабените мерки, възможността за пътуване по територията на целия Остров, ще доведат до неконтролируемо разпространение на коронавируса.

Въпреки множеството гласове и апели към премиера Борис Джонсън, той не посмя да отмени коледата на британците. Остави ги сами да преценят, дали и как ще пътуват и празнуват Коледа.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link