Папата целуна украинското знаме и призова Русия да прекрати войната (ВИДЕО)

Трогателната изповед на папа Франциск предизвика аплодисменти от многохилядната публика.

Папата призова към прекратяване на военните действия в Украйна, тъй като вече има прекалено много невинните жертви. Трогателната изповед на папа Франциск предизвика аплодисменти от многохилядната публика. Накрая той подари шоколадови великденски яйца на украински деца

Папа Франциск осъди “клането в Буча” и целуна украинско знаме, изпратено му от града, където бяха открити тела на убити цивилни. Това предаде Ройтерс.

Смъртните случаи в Буча предизвикаха глобален протест и обещания за допълнителни санкции срещу Москва от Запада.

“Последните новини от войната в Украйна, вместо да ни донесат облекчение и надежда, ни донесоха нови зверства като клането в Буча”, каза Франциск в края на седмичната си аудиенция в аудиторията на Ватикана.

“Спрете тази война! Нека оръжията замлъкнат! Спрете да сеете смърт и разрушение”, каза той, осъждайки жестокостта към цивилни, беззащитни жени и деца.

Франциск каза, че потъмненото и изцапано знаме, на което има надписи и символи, му е донесено от Буча във вторник.

„Идва от войната, точно от онзи мъченически град Буча“, каза той, целувайки го и вдигайки го пред няколко публика от няколко хиляди души, която избухна в аплодисменти.

След това той помоли група деца, пристигнали във вторник от Украйна, да дойдат при него и подари на всяко дете шоколадово великденско яйце.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link