Мъжът, прегазен от танк в Киев, иска да се присъедини към армията

Той споделя, че когато се почувства по-добре, планира да излезе от болницата, да се научи да ходи отново и да се присъедини към силите за териториална отбрана.

Мъжът, който беше прегазен от танк, изрази готовност да се присъедини към армията на Украйна, веднага щом се възстанови.

Във втория ден на войната (25 февруари) в социалните мрежи се появиха ужасяващи кадри, на които се вижда как танк буквално прегазва цивилен автомобил в столицата Киев.

Не е ясно кой е управлявал огромната машина. Украински източници твърдят, че танкът е бил плячкосан от руските войски, като според данни на Radio Free Europe по-късно той е влязъл в схватка с украинската армия.

За щастие, 53-годишният мъж, който е карал колата, е оцелял по чудо. Сега пред Radio Free Europe/ Radio Liberty той даде повече информация за ужасяващия инцидент.

От болничното си легло мъжът разказва как танкът “внезапно” навлязъл в неговата лента за движение и го “ударил”.

“На пътя нямаше други коли. Бронираният автомобил внезапно навлезе в моята лента и ме удари. След това се върна назад. Добре, че бях сам в колата. Ами ако вътре имаше деца? Невъзможно е да си представим какво щеше да се случи”, казва той.

Няколко минувачи му се притекли на помощ и “започнали да огъват метала”.

Пострадалият обаче разказва, че е бил притиснат от въздушната възглавница, която се е отворила след инцидента, и че е бил “заклещен здраво”, тъй като колата е била напълно “смачкана отвътре”.

“Левият ми крак беше заклещен. Лявата ми ръка и лявото ми стъпало са счупени. Извикаха линейка, която ме откара в болница”, обяснява той.

Разплакан, мъжът допълни: “Момчета, ако гледате това, много ви благодаря”.

 

Във видеото се чува как медицинска сестра коментира, че пострадалият вече “диша като здрав човек”.

А той самият споделя, че когато се почувства по-добре, планира да “излезе” от болницата, “да се научи да ходи отново” и “да се присъедини към силите за териториална отбрана”.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link