Зеленски поиска преговори с Путин очи в очи! Кремъл мълчи

И вторият кръг от преговори между представители на Киев и Москва за прекратяване на огъня в Украйна, проведен снощи, е неуспешен.

Има обаче принципно споразумение за отваряне на хуманитарни коридори за евакуация на цивилно население от зони, в които се водят бойни действия.

Възможно е и в тези точки да има прекратяване на огъня, докато е в ход евакуацията. Трети кръг преговори се предвижда за идната седмица.

Междувременно президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви на пресконференция в Киев, че единственият начин да бъде спряна Русия са преки преговори между него и Владимир Путин. Той призова Путин да седнат на една маса, но „да не бъдем на 30 метра един от друг“.

А руският президент обяви, че провежданата от Русия специална военна операция в Украйна върви по план. Той за пореден път заяви, че руските войници и офицери се сражават за Русия, за живот в мир за жителите на Донбас, за денацификация и демилитаризация на Украйна.

На заседание на Съвета за сигурност на Руската федерация Путин обеща компенсации на семействата на загиналите и ранените в Украйна военнослужещи.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link