Георг Георгиев остро: Създанието на Радев е двоен гражданин, крадец на интелектуална собственост, данъчен измамник, агент на ДС, закупил 19 имота с държавна заплата

Лидерът на младежите на ГЕРБ Георг Георгиев заявява, че за министрите на Румен Радев Конституцията е досадна подробност.

Комитова пък, която не различава магистрала от паркинг, е с нескрито желание за лична саморазправа с почти 700 000 българи. Пред „Труд“ Георгиев казва:

„Един самозабравил се човек иска да си играе на върховен властелин. В двата предишни състава на Народното събрание някои биха се изкушили да посочат т. нар. “Партии на протеста” и навярно донякъде биха били прави. Аз обаче считам, че истинският виновник за щетите по представителната демокрация се нарича Румен Радев. Още от деня, когато встъпи в длъжност, президентът демонстрира неуважението си към върховния орган в държавата – Народното събрание.

Помним циничното поведение и заплахите, отправени към депутатите по време на първата му реч в пленарна зала. В този дух на сблъсък протече и мандатът му, като през последните 5 години държавният глава даде да се разбере, че намира парламента за излишно препятствие пред опитите му да се превърне в единствен авторитарен политически фактор. В крайна сметка ударите, които Радев стовари върху партиите резултираха именно в това – невъзможност за съставяне на правителство и многоизмерна криза, която се задълбочава с всеки изминал месец, в който управлява служебното правителство.

Проблемите, породени от липсата на редовно качествено управление, са тотален факт, а кабинетът на президента доведе България до ръба на здравна, икономическа, стопанска и социална катастрофи. Забележете, че вече не говорим за стабилизация, а за базово оцеляване. Няма българин, който да не е разтревожен как ще преживее зимата, какви сметки го чакат утре и по-лошо – ще запази ли живота и здравето, своя и на близките си заради пандемията, която вече има чудовищни измерения в нашата страна. И всичко това заради желанието на един самозабравил се човек, който иска да си играе на върховен властелин.

За съжаление, в кабинетите на Радев изобилстват министрите, за които Конституцията е просто досадна подробност. Започвайки от комунистическия следовател Рашков и стигайки до министъра на регионалното развитие Комитова, която не различава магистрала от паркинг, откриваме все крещяща липса на професионализъм, за жалост обаче скрепена с крайна дързост и нескрито желание за лична саморазправа с почти 700 000 българи, в лицето на привържениците на ГЕРБ.

Това правителство силно наподобява наказателен отряд, действащ на пряко разпореждане на президента, който от своя страна единственото, в което концентрира внимание е собственото му политическо оцеляване. Това е твърде жалък факт с оглед на безпрецедентно високия брой заболели и починали с коронавирус наши съграждани, както и икономическия колапс, пред който е изправена страната ни. Това навярно отговаря и на въпроса защо политически инженеринг, вместо спазване на конституцията. Това е създанието на Румен Радев – то е двоен гражданин, крадец на интелектуална собственост, данъчен измамник, агент на ДС, закупил 19 имота с държавна заплата, чиято последна грижа е върховенството на правото и спазването на закона, пък бил той и върховният.

Бяха направени много погрешни интерпретации, повечето от които разбира се любезно вдъхновени от самия Кирил Петков. Всъщност проблемът има две страни. Едната е безспорното и погазване на конституцията и нейните разпоредби, според които двоен гражданин не би могъл да заеме поста на министър. И ако тук президентът Радев има категорична вина, че е подписал нищожен указ, то второто измерение е баталната лъжа, която Кирил Петков поддържаше до момента на произнасяне на КС. Много логични въпроси бяха зададени по отношение на откровено налудничевите обяснения, които Петков даде за възприятията, усещанията и интерпретациите си на тема конституция, разбира се нито един не получи адекватен задоволителен отговор.

По-важното в случая обаче е присъствието на политическа фигура в публичното пространство, със сериозна заявка за участие в държавното управление, която е готова да мине през всеки закон, да прегази всяко правило, да елиминира всяка нормативна бариера, за да заплати билета за политическото си шоу. Не, проблемът не е, че Кирил Петков е двоен гражданин. Проблемът е, че Кирил Петков е излъгал като е подписал декларация с невярно съдържание само и само, за да стане министър. Това автоматично извиква въпроса – а на какво ли още е способен Кирил Петков в името на властовите си амбиции? Какво ли не би подписал Кирил Петков, за да задоволи специфичните си частни интереси, пък били те и противозаконни? Българският народ е мъдър и мрази лъжата.

Само ще припомня, че по времето на г-н Борисов бе построено препятстващо съоражение по границата с Турция, граничният контрол беше безкомпромисен, инвестираха се стотици милиарди в повишаване на технологичната и материална обезпеченост на граничните власти. Днес правителството на Радев сякаш е забравило, че миграционен проблем съществува, България е външна граница на ЕС, а освен за собствената си национална сигурност трябва да изпълнява и ангажиментите си към колективната на Съюза. Бойко Рашков изглежда далеч по-ангажиран да обезпечава наказателните акции на Румен Радев, отколкото да се грижи за реда и безопасността както по границите, така и вътре в страната. С тези темпове на нарастване на нелегалната миграция, кризата изглежда все по-неизбежна.“



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link