Мъж заля полицаи с бензин и опита да ги подпали (ВИДЕО)

Все още не са ясни мотивите за действията му

Мъж връхлетя с колата си в пешеходната зона в центъра на Враца. После заля возилото с бензин и го подпали пред сградата на Общината. От близкото полицейско управление пристигнали служители на реда, които започнаха да гасят колата.

При опита извършителят да бъде задържан, той залял полицаите с бензин и се опитал да подпали и тях. Пострадал е един служител на реда. Все още не са ясни мотивите за действията на мъжа. При ареста му единственото, което казал на униформените, било „Ще разберете“.

Кметът на Враца Калин Каменов заяви пред NOVA, че според него случилото се е терористичен акт, защото местопроизшествието се намира близо до училище, детски площадки, заведения т.е. места, в които има твърде много хора.

 

„Когато в центъра на града си запалиш автомобила, взривяват се гуми и застрашаваш живота на толкова много хора?! Когато застрашаваш живота на мнозина на публично място… какво?! Това е акт на тероризъм и аз смятам, че такива хора трябва да получават цялата строгост на закона, за да разберат, че каквото и да се случи, не е това начинът да изразяваш себе си, недоволствата си, личните си проблеми…”, категоричен е кметът Калин Каменов.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link