Кирил Маричков оплю протеста: Мутрата Радев ли искате да ви управлява? Не, благодаря!

Щурецът Кирил Маричков даде скандално интервю за БНР!

Любимецът на поколения българи – щурецът Кирил Маричков този път си навлече гнева и попръжните на хиляди българи. В интервю за БНР той коментира протестите повече от скандално. И ясно пролича, че се обявява против тях.

На въпрос защо не може да бъде видян сред протестиращите, Маричков заяви, че не вижда смисъл. И е абсолютно неадекватно едни мутри да се заменят с други мутри.

„Знам, че на протеста се пускат моите песни и тези на „Щурците“. Нямам против – да ги пускат. Но вие също имате мутри и го знаете отлично. Точно заради това не сте и няма да бъдете моят протест. Няма да ме видите на площада“, категоричен е легендарният музикант.

Под определението „мутри“ рокаджията визира не само президента Румен Радев, но и БСП, с която той редовно е поставян на една линия.

Знаем, че Маричков беше един от най-заклетите радетели за демокрация преди години и е върл седесар. Мутрите за него са всички членове на левицата като Кирил Добрев и останалите комунисти.

В крайна сметка Маричков поясни, че е съгласен с основните искания на по-голямата част от протестиращите, но вижда по-далеч от тях. И щом лозунгът „Мутри вън“ се отнася само за едни от тях, не и за други, то той няма да участва.

„Какво ще направите, за да се премахне тази зависимост на страната ни от точно определените „мутри“?! Не става! Хората на улиците и на площадите са с коренно различни и противоположни възгледи, което е абсурдно и няма да доведе до нищо добро“, казва Маричков.

И допълва, че в крайна сметка нито един от протестиращите няма ясна идея и концепция какво да стане и кой да управлява държавата ако Борисов и ГЕРБ паднат от власт.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link