Президентът поиска оставката на правителството и главния прокурор

„Формира се консенсус „антимафия““, поясни Радев

Президентът поиска оставката на правителството и главния прокурор.

„Формира се консенсус „антимафия“. Решението на управляващата партия да организира митинг в своя подкрепа в непосредствена близост до гражданския протест бе недопустима провокация. Опитите на премиера да прехвърли отговорността за общественото напрежение не могат да заблудят никой, който познава ситуацията в България. Корупцията, всяването на страх, прокурорският рекет, задушаването на свободата на словото, безскрупулните лъжи, са онова срещу което въстанаха българите. Адвокатските колеги в много градове настояват за промяна. Гневът е дълбок и е трупан с години. Той не може да се потиска със страх и сила“, каза президентът в обръщение към народа.

„Мафиотизацията на управлението накара сводолюбивите българи от всички възрасти да издигнат искания за законност. Сега, когато българите са на площада, Европа няма право да ни гледа с широко затворени очи. Съюзът има нужда от демократична България. Насилието и манипулациите не могат да върнат доверието в двете институции. Всяко забавяне тласка България към безизходица. Призовавам органите на реда да се придържат към закона”, поясни президентът.

Радев се обърна и към протестиращите като ги призова да избягват насилие. „Силата е в истината, в непреклонността и единението“, заключи президентът.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link