Заловиха полицай, разнасял наркотици с патрулката

Двама полицаи са задържани за разпространение на наркотици в София. Това съобщи на брифинг зам.-началник на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР Стефан Банков, цитиран от „Фокус„. Единият от служителите на МВР е пренасял наркотични вещества в патрулния автомобил по време на изпълнение на служебните си задължения.

„Служителите на вътрешното министерство са си позволили да малтретират лица на улицата, които употребяват наркотични вещества. Установено е, че единият от служителите е в съседски и приятелски отношения с един от участниците в престъпната групаНаркогрупата е действала от началото на 2017 година на територията на град София, квартал „Требич“, село Мировяне, град Нови Искър и село Доброславци и е разпространявала наркотични вещества, основно амфетамини и марихуана.

вамата полицаи са на длъжност „Старши инспектор“ в група „Охранителна полиция“ във Второ РПУ, поясниха от прокуратурата. Те са подпомагали дейността на наркодилърите като разчиствали терена от други разпространители на наркотични вещества. Също така те арестували посочени от ръководителя на групата лица срещу заплащане. На служителите на МВР се плащало дори да проверяват „конкуренцията“ – лица, които разпространяват нароктици, но не са от тази група.

Срещите между полицейските служители и членовете на групата се провеждали в сервиз за автомобили с цел да не се буди подозрение.

„Наркотичните вещества са намерени на различни места в обитаваните от обвиняемите жилища. На всички е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества. Като по отношение на 8 от лицата съдът е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На един от тях е определена мярка за неотклонение – парична гаранция, а другият участник от групата е обявен за общодържавно издирване.

Източник: Фокус

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link