Две от на големите предприятия в България продължават работа при „засилени мерки“

Две от най-големите предприятия Язаки – Хасково и Теклас – Кърджали продължават работа при „засилени мерки“

Информират наши читатели.

Теклас е най-големия работодател в Кърджалийска област с около 3000 служители, а наскоро фирмата откри завод и във Враца.

Теклас

Язаки е най-голямия работодате в Хасковска област с около 2 500 служителя

Множество работници на завод „Язаки“ излязоха на протест тази сутрин. Те настояват да бъдат пуснати временно в отпуск заради обявеното извънредно положение в страната във връзка с разпространението на коронавируса.

Служителите разказаха, че предприятието за производство на електрооборудване на автомобили работят около 2500 души, в непосредствена близост, което е противопоказно в условията на извънредното положение, без маски и ръкавици.

„Какво ще се случи, ако дори един от тези 2500 човека, които работят там е заразен с корона вирус?“, сигнализира читател на Haskovo.net, който изпрати и снимка. Фотосът е правен вчера в 14:19 часа, видно от електронен стенен часовник. На снимката се вижда, че в завода са струпани множество хора, седящи близо един до друг.

Обедна почивка в Язаки

Потърсихме коментар от ръководството на „Язаки“. Служителка обаче обясни, че тази сутрин шефовете са на среща и обещаха по-късно коментар.

Директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова вчера заяви, че още преди дни са запознали ръководството на „Язаки“ с въведените мерки във връзка с извънредната ситуация в страната, дадени са им насоки какво да направят. „Имаме уверение, че работят така, че да няма струпване на хора в столовата“. Тя заяви, че в РЗИ има сигнали за въпросната ситуация и допълни, че ще направят проверка по случая. Д-р Димитрова поясни, че не могат да затворят завода, но ръководителите на предприятието трябва да направят такава организация, че да няма струпване на хора и да се спазва филтър при пропускането на работниците и да няма болни хора.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link