Арестуваха Васил Божков в Обединените арабски емирства

Соченият за най-богат българин Васил Божков е заловен в Обединените арабски емирства.

Издирваният от Интерпол български бизнесмен Васил Божков е бил арестуван, съобщи минути след 21.00 тази вечер главният прокурор Иван Гешев.
По думите на главния прокурор утре се очаква да пристигнат официалните документи за това.
Очаква се да бъде екстрадиран в страната, но кога – това зависи от законодателството в ОАЕ, заяви Гешев. По думите му има още двама арестувани с Божков, но все още не е съобщено кои са те.

 

Собственикът на Национална лотария и други игри, при които се търкат талончета, е бил ръководител на организирана престъпна група, твърди Главна прокуратур

а. Неговите компании дължали на държавата 750 милиона лева за хазартните игри, посочват още от обвинението.
Преди месеци съдружници на Божков направиха сензационни разкрития за порочни практики, а в последните дни прокуратурата провежда акции в бази на Божков.
Много от медиите, които заеха страната на Божков във войната му с Цветомир и Боян Найденови, днес вече са срещу него. Цветомир Найденов разкри тази сутрин по БТВ, че Божков е изнасилва жени, в това число е непълнолетни момичета.

Припомняме, че президентът на „Нове Холдинг“ Васил Божков бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол на 29 януари.

Той е обвиняем по 7 обвинения. Те са за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и още две деяния.



One thought on “Арестуваха Васил Божков в Обединените арабски емирства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link