Кметът на Дупница издигна руското знаме (ВИДЕО)

Общинския съветник Николай Табаков на два пъти свали флага

Кметът на Дупница Първан Дангов издигна на пилона пред сградата на общината руското знаме заедно до българското и това на Европейския съюз по случай 9 май – денят на победата над нацизма. Дангов съобщи, че е получил обаждане от Държавната агенция „Национална сигурност“ знамето да бъде свалено.

Флагът на два пъти свали Николай Табаков, общински съветник от „Демократична България“ и кандидат за депутат на предстоящите избори. В социалните мрежи бяха публикувани видеа, на които се вижда как Табаков сваля знамето от пилона и го хвърля в кофа за смет.


„Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред общината в днешния ден“, каза за БТА кметът на Дупница Първан Дангов. Той посочи, че България не е преустановила дипломатически отношения с Руската федерация.

Действах под афект, плодащът е озвучен с „Вставай страна огромная“, а на пилона пред общината се вее руското знаме, коментира Табаков, който призна, че на два пъти е свалил флага от пилона пред сградата на общината. От полицията в Кюстендил съобщиха за БТА, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link