Володимир Зеленски посети България

Хората трябва да видят, светът трябва да види, през какво преминават украинците.

„Сред цялата дезинформация за войната, руска дезинформация, има абсурдни и опасни твърдения, сред които и че помощта за Украйна с оръжия ще удължи войната и не помага се постигне сигурност. Това са абсурдни твърдения и винаги трябва да бъдат опровергавани. Войната е време, през което всяко игнориране на реалността пречи войната да свърши.
Даването на военна помощ означава, че войната няма да влезе на територията на Европа. Давайки оръжие на Украйна, Европа пази себе си!

Сегашният руски режим е последният поробител в Европа. Този режим трябва да загуби както на бойното поле, така и в политиката, за да спечелят всички политици.
Отношението към русия за съжаление не е еднозначно, това е животът. То се обяснява с това, че на хората им е трудно да приемат реалността на злото, особено когато не са се срещнали с него. Когато няколко хиляди километра разделят някои страни от руската артилерия, безжалостно изпепеляваща, градове и села в Украйна, когато хората не могат да усетят какво означават безсънни нощи и дни без спокойствие заради непрестанните сирени от руския терор с ракети и дронове – тогава е по-лесно да се отхвърли мисълта за извършеното зло от русия.

Благодарни сме на България, че сте на светлата страна на историята. Украйна ще ви подкрепя винаги и ще ви бъде благодарна, че ни помогнахте в нашата защита.“
Володимир Зеленски



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link