Киев с призив към Москва: Признайте капитулацията на Русия, часовникът тик-така!

Киев посъветва окупаторите да подпишат капитулацията си и да напуснат украинската земя.

Половин година след началото на т.нар. „пълномащабна военна операция“, която Русия започна срещу Украйна, Киев посъветва окупаторите да подпишат капитулацията си и да напуснат украинската земя.

„Русия, сега – както и преди половин година – все още имате възможност да подпишете капитулацията си, преди да сме ви унищожили на наша земя. Не губете шанса си, часовникът тиктака… тик-так, тик-так“, написа Министерство на отбраната на Украйна в социалните мрежи.

В Деня на независимостта на Украйна, 24 февруари, Русия призна, че не напредва на фронта. Руският военен министър Сергей Шойгу обаче скри истинската причина, а вместо нея заяви, че „умишлено“ руските войници не напредват на фронта, което е една огромна манипулация.

Защото експерти и анализатори от доста време твърдят, че руските окупатори търпят огромни загуби както в човешка сила, така и във военна техника. След като беше разгромена в Киевска област, руската армия сега се опитва да окупира Донбас и да свика псевдореферендуми, с които да се опита да анексира украински земи.

Провали се не само планът на Владимир Путин да превземе Киев за три дни. Сега са на път да се провалят и неговите планове за Източна Украйна.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link