Кубрат – Джошуа битката продължи 9 рунда (ВИДЕО)

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев загуби мача срещу британеца Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория. Така Кобрата пропусна втория си шанс да се изкачи на върха.

Джошуа нокаутира българина в деветия рунд след брутално дясно кроше, което не остави никакви шансове на Пулев.

Безспорен факт е, че Кобрата имаше по-добро представяне от това на мача срещу Владимир Кличко преди години, но в осем от деветте рунда Джошуа нанесе по-силни и по-точни удари. Така британецът записа победа №24 в завидната си кариера.

Ето и как се разви двубоят в Лондон:

Както винаги Кубрат Пулев излезе на популярната българска песен „Притури се планината“.

РУНД 9

Джошуа тръгна с два леви прави, но нашият боксьор контраатакува с ляв-десен и нарани съперника си. Антъни посрещна в близост Кубрат с ляво кроше. Последваха четири ъпъркъта в главата на Кобрата, но той остана на краката си. След секунди обаче дойде нов ъпъркът и Кобрата падна на ринга, но се изправи веднага. Последва обаче още едно дясно кроше и Кубрат легна на земята, след като носът му бе разбит.

РУНД 8

Рундът видя плътен десен прав в главата на Джошуа, който отвърна с две крошета, но те бяха поети от ръкавиците на българина. Кубрат се изтегли при опит за атака на Джошуа, който пое инициативата и заби дясно кроше.

РУНД 7

Джошуа възвърна темпото си в седмия рунд и работеше страхотно със своите крака. Англичанинът опита ъпъркъти, но българинът издържа. Успя и да нанесе мощно дясно кроше в главата на Джошуа, който мигновено потърси клинча. За финал на рунда Джошуа опита ъпъркът в брадичката на Пулев.

РУНД 6

Кубрат стартира надъхано и положи ляв прав в главата на Джошуа. Двамата влязоха в клинч. В него българинът нанесе добри удари. Пулев пое ляв прав, а британецът продължи в този рунд да търси клинча, след което да нанесе удар.

РУНД 5

Джошуа тръгна в атака с ъпъркът, като включи и другата ръка. Все пак Кубрат сякаш се окопити след ужасния трети рунд и заигра свободно. Джошуа пое ляв прав в тялото си, като двамата се надиграваха. Кобрата получи ъпъркът и тръгна да се навежда, но извади шанс в тази ситуация. Последва чудесна атака на нашия, гарниран с ляв прав.

РУНД 4

Кубрат все още не беше в добра кондиция след нокдауните, но направи остри удари с лявата и дясната ръка, което заблуди Джошуа за състоянието му. Кобрата тръгна напред и не даваше вече на AJ да води боя. На два пъти Кобрата опита солидна комбинация с лява и дясна ръка, ала Джошуа все избягваш ударите на Кубрат.

 

РУНД 3

Кубрат опита да натисне рано в третия рунд своя дуел, а Джошуа залитна край въжетата, ала не от поражение в българина. Джошуа намери брилянтно главата на Кобрата с десен прав, макар нашият да се изтегляше. Кобрата беше разклатен след серия от десни крошета, който отнесе двуцифрен брой удари в главата си. Джошуа нанесе и ъперкът в главата на Джошуа, а Кобрата беше безпомощен и падна в нокдаун. Последва ново падане от българина.

РУНД 2

Тактиката на Джошуа бе на високо ниво, като това продължи и в хода на втория рунд. Въпреки това, българският боксьор демонстрира сериозна защита и рядко AJ успяваше да накаже българина. Кубрат прати до въжетата британеца и намери с ляв прав в тялото. Първата сериозна атака бе за Джошуа, който направи тройна серия в главата на българина, а Кубрат отвърна с усмивка в този случай. Пулев опита си мощно ляво кроше, което не достигна до главата на Джошуа. Кубрат продължи малко по-агресивно и продължи с ляв прав. Джошуа започна да атакува корема на българина.

РУНД 1

Двамата боксьори стартираха с прави гардове, като първите секунди нямаше преки удари към един от двамата. Пръв Джошуа опита с ляв прав да намери главата на българина, но без успех. Кубрат придържаше дистанция и опита да атакува тялото на Джошуа. Англичанинът вкара първи удар, който обаче не се отрази на Кобрата. Последва ляв прав в главата в Кубрат. Българинът показа сериозна завидна бързина в хода на първия рунд. Пулев пробва ляво кроше в главата на Джошуа, който бе успешен.

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане №1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в елита Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

 

 
Кобрата вече веднъж беше претендент на IBF, но заради контузия срещата бе отменена преди четири години и сега ще се бие с родения в Уотфорд великобританец.

Антъни е качил мускулна маса от последното си появяване на ринга преди година. Сега е 109,2 килограма, което е с 500 гр. повече от Кобрата. Лондончанинът има ръстово предимство 198 см. срещу 194 см. За тази среща традиционно се подготвяше със своя личен наставник Роб Макракън. Проведе спаринги с десетима различни боксьора, опитвайки да се нагоди към всеки един специфичен стил, готов да му предложи нашият Пулев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap