До 15 000 лева глоба за необявени доходи от чужбина!

При повторно нарушение глобата се удвоява до 10 на сто, но не повече от 30 000 лв.

До 15 000 лв. глоба за скрити доходи в чужбина

До 15 000 лева глоба ще бъде налагана за скрити доходи в чужбина. Това предвиждат промените в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, приети на първо четене от парламента. Ако не се внесе данък върху тях или ако той е в по-малък размер от законовото изискване, санкцията ще бъде до 5 на сто от невнесения налог, но не повече от 15 000 лв.

При повторно нарушение глобата се удвоява до 10 на сто, но не повече от 30 000 лв. Двойно се увеличават и санкциите, ако се възпрепятства проверка на приходната агенция или на публичен изпълнител.

Депутатите приеха окончателно и промени в Закона за българските лични документи. С тях се въвежда изискването лични документи, обявени за невалидни и регистрирани в поддържаната от МВР информационна система да не могат да се възстановяват като валидни след отпадане на причините за това.One thought on “До 15 000 лева глоба за необявени доходи от чужбина!

  1. Не съм с намерение да обибдам някой и да съдя работата му , … но тази зтатия е много неясна З с какво става на въпрос . Изобщо кое , кой и как липсват … напоследък само такива статии пускате с интересно заглавие и после нищо съществено

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link
Powered by Social Snap