В защита на Българското интернет пространство от Тролове

„ОТВОРЕНО ПИСМО

до всички Български медии

Уважаеми колеги,

Освен войната която е на няколкостотин километра от границите на България, в момента се води и Хибридната война, която е особено активна в Българското интернет пространство.

Стотици тролове с фалшиви акаунти спамят денонощно под всяка публикация която не отговаря на тезата която защитават.

За разлика от повечето държави от ЕС където, такива коментари и акаунти се блокират скоропрестижно, България в момента е „раят на троловете“ и те са оставени да се вихрят на воля, без каквато и да е администрация и модерация на техните акаунти и коментари.

  ТикТок разкри мрежа за руска дезинформация

За жалост това вече дава резултати КАТО ОЧЕРНЯ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА!

Хиляди потребители на социалните мрежи, четейки тролските коментари под всяка публикация, остават със впечатление, че голяма част от България и Българите не подкрепят Украйна и Украинския народ, нападнат от Русия, а по-скоро одобряват действията на Руската федерация избиваща стотици мирни жители на Украйна, което не е така.

ПРИЗОВАВАМЕ АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ ДА ВЗЕМАТ ОТНОШЕНИЕ, КАТО ЗАПОЧНАТ ДА БЛОКИРАТ ТРОЛОВЕТЕ ОТ СТРАНИЦИТЕ КОЙТО АДМИНИСТРИРАТ!!!

Голяма, част от троловете могат да бъдат идентифицирани изключително лесно по тези няколко точки:

  1. При новина, за смърт и убити хора – лайкват поста в ухилени личица;
  2. Профили без профилна снимка;
  3. Профили със страни или повтарящи се имена;
  4. Профили спамещи по страниците със едни и същи пропагандни снимки изпратени им от някои;
  5. Профили най-често почти празни, направени на скоро, с малко приятели(обикновено на други тролове) напълнени набързо с линкове;
  ТикТок разкри мрежа за руска дезинформация

Всеки обикновен потребител също може да помогне, като докладва тролски акаунти и коментари, както към администраторите на страниците, така и директно към Фейсбук.

Нека да се опитаме направим Българското интернет пространство едно по приятно място за комуникация, без фейк акаунти на тролове сеещи руска пропаганда и да ИЗЧИСТИМ ПОНЕ МАЛКО ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА!“

Екипът на 48 часа, подкрепя отвореното писмо, и ще направи всички възможно за да ограничи тролските коментари във страниците и социалните акаунти на медията!

  ТикТок разкри мрежа за руска дезинформация


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link