1387 са случаите на коронавирус у нас

301 българи се намират в болница, от които 39 в интензивно отделение.

1387 са случаите на коронавирус към 28 април. Активните случаи в страната са 1107.

От установените за последното денонощие 39 нови носители на COVID-19, 14 са приети за болнично лечение.

301 българи се намират в болница, от които 39 в интензивно отделение. София продължава да е с най-много случаи – 691 пациенти, от тях 152 в болница, а 22 са настанени в интензивно отделение.

От новите случаи за денонощието има още две деца под 18 години.

Три са новите случаи на COVID-19 сред медицински лица – лекар, който се е изследвал в „Софиямед“, уточнява се къде работи, и на двама санитари в „Пирогов“.

222 са излекуваните случаи в страната.

58 остават смъртните случаи в България. През тази нощ няма починали.

Направените през изминалата седмица тестове са 5312. За денонощието 1128.

Директорът на столичното РЗИ доктор Данчо Пенчев обясни, че КПП-та столичните махали „Факултета“ и „Филиповци“ са премахнати, тъй като епидемиологичното проучване е показало разпространение на заболяването на фамилни огнища. Повторното изследване на случаен принцип е показало, че няма нови положителни случаи, т.е. епидемията е ограничена.

Блокадата беше наложена на 10 април, след сигнали от директори на две болници, че има струпване на случаи от тези квартали – 30 в болница и 6 смъртни случая. Освен това още тогава е установено, че броят на контактните лица от първи ред е значително по-голям от декларираното. След блокадата са установени 12 семейни огнища, но коронавирусът е останал на тип фамилен характер на разпространение. Тенденцията е към намаляване, посочи Данчо Пенчев.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link