Учениците няма да се връщат в училище

7-ми и 12-ти клас се връщат в училище само за матурите

Учениците няма да се връщат в класните стаи. Затворени остават и детските градини. Според плановете на кабинета, единствено учениците от 7 и 12 клас ще отидат до училищата, но само за външното оценяване и матурите.

„Засега общото мнение е, че към края на май месец ще бъде дадена възможността за полагане на изпити на учениците от 7 клас и на матурите от дванадесетокласниците. Не става въпрос за масово връщане на учениците в клас“, обяви на редовния брифинг на Оперативния щаб ген.майор Венцислав Мутафчийски.

Учениците от 7 и 12 клас ще се върнат в училище само за провеждането на еднократни изпити. Това съобщи в ефира на „Здравей, България“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Въпросът е бил обсъден на политически съвет, в края на който с премиера Борисов е решено, че учениците ще се върнат в клас само два пъти – за двете матури.

„Нашият комитет обсъди мярката и реши, че връщането на учебния процес би означавало единствено разпалване на нови огнища и действия, граничещи с убийство. Няма проблем в класните стаи, където децата са на 2 метра и са с маски. Но какво става в междучасията, в коридорите, където контролът е по-малък?“, попита той.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link