Украинската армия обяви, че е свалила 5 руски самолета и хеликоптер

Има артилерийски обстрели на селища по протежението на държавната граница, съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили

Украинската авиация отразява въздушни атаки на Русия, заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили, предаде агенция УНИАН.

Днес в 05:00 ч. въоръжените сили на Руската федерация започнаха интензивно да обстрелват наши подразделения в Източна Украйна, нанесоха и ракетно-бомбени удари по летищата в Бориспол, Озерне, Кулбакино, Чугуив, Краматорск, Чорнобаивка и по военни обекти на украинските въоръжени сили.

Същевременно агресорът започна артилерийски обстрели на територията и селищата в Украйна по протежението на държавната граница, се казва в съобщение на Генщаба, цитирано от БТА. Силите за отбрана на Украйна са в пълна бойна готовност, заели са и удържат отбранителни позиции. Ситуацията е контролируема, добавя командването.

Генералният щаб заяви, че информацията за руски войскови десант в Одеса не отговаря на истината.

Украинската армия съобщи, че пет руски самолета и един руски хеликоптер са свалени в Луганска област, предаде Ройтерс. Русия обаче отрече, информира РИА Новости.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link