Ударен е щабът на руския Черноморски флот в Севастопол (ВИДЕО)

Облак дим над щаба се вижда от видеа в социалните мрежи

Атака с дрон е извършена срещу щаба на руския Черноморския флот в Севастопол – пристанищен град в югозападната част на Кримския полуостров.

Дронът се е разбил в щаба тази сутрин, предаде руската редакция на Би Би Си.

Многобройни видеоклипове в социалните мрежи показват облаци дим над централата. Губернаторът Михаил Развожаев публикува в своя канал в Telegram снимка на повредената сграда. Той първо заяви, че дронът не е успял да свали и да уцели целта, а по-късно публикува друга информация, според която дронът е бил свален точно над щаба на флота. „Той падна на покрива и се запали. Нямаше поражения“, пише Развожаев.

 

Русия съобщи за нови атаки на украински дронове в петък вечерта, ден след като експлозии избухнаха близо до военни бази в контролираните от Русия райони на Украйна и в самата Русия – очевидни прояви на нарастващата способност на Киев да атакува обекти на Москва далеч от фронтовата линия, съобщава на свой ред „Ройтерс“.

Последните инциденти последваха огромни взривове миналата седмица във военновъздушна база в анексирания от Русия Крим. Западен представител е заявил пред агенцията, че този инцидент е направил безполезна половината от военноморската авиация на Русия в Черно море.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link