Трима са починалите от коронавирус у нас, заразените са 695

Това съобщиха от Националния оперативен щаб

Още трима души с коронавирус у нас са починали, а общият брой на заразените вече е 695. Това съобщиха от Националния оперативен щаб.

За последното денонощие има 19 нови случая. От тях 9 души са приети в болница. Няма нова засегната от заразата област.

81 души са излекувани. Общо 55 мъже и 26 жени. Починалите са 35.

Новият смъртен случай е на жена с онкологично заболяване и хипертония.

28 случая са в интензивно отделение в София.

Искаме да благодарим на Американското посолство за дарените PCR тестове, заяви Мутафчийски.

По думите му те винаги са изповядвали балансиран подход към българските граждани, преценка на ситуацията и винаги се търси най-добрата формула, за да може предприятията, които не са обвързани със Западна Европа, могат да изпълняват своите задължения, но със спазването на строгите противоепидемологични мерки.

Ген. Мутафчийски поясни, че у нас лабораториите за тестване на коронавирус с още 11. Тестването в Банско продължава. Нямаме положителен военнослужещ от кораба, който се завърна, но те остават под домашна карантина.

334 души са изследвани в Банско. От тях 28 души са положител, 3 са активни, заяви проф. Ангел Кунчев. Той заяви, че не можем да спрем циркулацията на вируса, но успяваме да я задържим под контрол.

Проф. Кунчев успокои, че никое дете няма да изпусне имунизацията си. Имаме 243 случаи на морбили в Перник, Монтана и Пазарджик. Надзора работи и там и трябва да се сигурни, че всичко е под контрол.

От медицинсикя персонал с COVID-19 са заразени 37 души. „Имаме още една болна акушерка на 43 години от Центъра за спешна медицинска помощ“, каза още Мутафчийски.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link