Том Ханкс стана гръцки гражданин!

„Съпругата му, помакиня от Северна Гърция, се зарадва: Том Ханкс е гръцки гражданин!“, с това заглавие медии в Ксанти информират за полученото от холивудската звезда Том Ханкс гръцко гражданство.

Президентът Прокопис Павлопулос е подписал на 27 декември указ носителят на „Оскар“ да вземе гръцко поданство.
Съпругата му Рита Уилсън е от гръцки произход, отбелязват гръцките медии. Майка ѝ е гъркиня, произхождаща от днешна Албания.

NBC разказа преди години историята на бащата на Рита Уилсън. Той е български мюсюлманин, а майка й – гъркиня. Роден е през 1920 г. в село Орео, в южните склонове на Родопите в Северна Гърция.„Тъстът ми е от България и е избягал от комунистите през 1949 г., след което е отишъл в Америка“, казва Том Ханкс. Хасан Халил Ибрахимов става американски гражданин през 1960 г., сменя името си на Алън Уилсън, вземайки за фамилията улицата, на която живеел в Южна Калифорния – „Удроу Уилсън”.

Ханкс е почитател на гръцката култура и често прекарва летните си ваканции в Гърция. Има къща на остров Антипарос и твърди, че се чувства повече грък от гърците, защото съпругата му е продуцент на популярната кинокомедия „Моята голяма гръцка сватба“.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link