Студенти започнаха стаж в Клиниката в Стара Загора със съмнения за Коронавирус

Състоянието на мъжа е много добро. Очаква се по-късно днес да станат ясни резултатите от пробите, информираха от РЗИ.

Студенти по медицина влязоха в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора тази сутрин за стаж. В Клиниката е настанен за наблюдение украинският гражданин, който бе изследван за коронавирус.

„Знаем за случая, но не се притесняваме“, коментираха пред stz24.com студентите. Те са на стаж от днес. „Сега ще разберем какви ще бъдат точно задълженията ни“, казаха бъдещите медици. Състоянието на украинския гражданин, който се изследва за коронавирус, е много добро тази сутрин.

Мъжът е изолиран в Клиниката по инфекциозни болести в Университетската болница „Проф. д-р Ст. Киркович“ в Стара Загора, спазени се всички мерки за безопасност, съобщи по-рано днес БТА, като цитира дежурния лекар д-р Галина Йосифова. Мъжът е настанен в болницата за наблюдение след еднократно повишаване на температурата.

Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари. 40-годишният мъж всеки ден е бил консултиран от епидемиолози. Живее сам в жилище в Стара Загора. Вчера е бил настанен в Клиниката по инфекциозни болести след еднократно повишаване на температурата.

Състоянието му тази сутрин е много добро, няма симптоматика за вирусно заболяване, коментира проф. Йовчо Йовчев, директор на Университетската болница, цитиран от БТА. Според здравните инспектори от РЗИ мъжът е проявил бдителност и поради еднократно повишаване на температурата в събота е потърсил помощ в болницата. Той не е проявявал други симптоми, свързани с коронавируса. Секрет за изследване е изпратен в Националната референтна лаборатория в София. Очаква се по-късно днес да станат ясни и резултатите от пробите, информираха от Здравната инспекция.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link