Стотици посрещнаха проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева в Бургас (ВИДЕО)

Разговорите с избиратели продължиха повече от час, а опашката за снимки с кандидатпрезидентската двойка бе огромна

Кандидатпрезидентската двойка проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева срещнаха мощната подкрепа на бургазлии. Те представиха своите приоритети и обявиха пред своите поддръжници, че основна задача пред тях е преодоляването на политическата криза, в която е страната ни.

За срещата с тях в Бургас пристигнаха представители на всички общини в Бургаска област, членове на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева. В него влизат и редица бургазлии, сред които кметът Димитър Николов, обичаната Тони Димитрова, актьорите Юрий Ангелов и Тончо Токмакчиев, доц. Драгомир Стефанов, който е председател на Движение „Гергьовден“.

Експертите от листата на ГЕРБ-Бургас, начело с водача Любен Дилов – син, посрещнаха кандидатите за президент и вицепрезидент. Разговорите с избиратели продължиха повече от час, а опашката за снимки с проф. Герджиков и полк. Митева бе огромна.

От откритата сцена до Часовника проф. Анастас Герджиков покани за пореден път Румен Радев  на дебат. Признателни сме, че сте се събрали толкова много. Но има хора, които не се справят с обединението, а допринасят за разединението, каза проф. Герджиков и припомни, че от 20 дни отправя тази покана към Радев – да се срещнат.

Г-н Радев, утре по програма ние трябва да сме в Хасково. И Вие сте там. Съдбата ни среща, нека да отидем в сградата на БТА-Хасково и да проведем най-сетне този дебат, конкретно призова проф. Герджиков.

От откритата сцена до Часовника проф. Анастас Герджиков покани за пореден път Румен Радев  на дебат, тъй като утре и двамата ще бъдат в Хасково

Кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ, СДС и БЗНС, обяви, че и въпросът с тези 228 машини за гласуване трябва да се изясни изцяло, тъй като те пристигнали вчера в страната ни, но са предназначени за друга държава. „До момента, в който не чуем какви са те и за какво щяха да се използват, аз ще продължа да се съмнявам, че има хора, на които не им е нужен дебат, защото вече знаят резултатите от изборите“, каза проф. Герджиков.

„Ако аз бъда избран за президент, няма да внасям раздори между партиите и да осуетя създаването на редовно правителство. Ще направя всичко възможно не с формални консултации, а с дълга градивност и подход – ще имаме редовно правителство“, обяви проф. Анастас Герджиков и срещна бурните аплодисменти на присъстващите.

И добави, че когато с Невяна Митева са подготвяли книжката със своите приоритети, дори не са подозирали за колко от тези области в нея ще се окажат прави.

Проф. Анастас Герджиков заяви, че страната ни е в криза и изброи всички области, които тя обхваща. Най-важна обаче, според кандидатпрезидентската двойка, е политическата криза. „Преминаваме в образователна криза – университетите са затворени и училищата също. Ценовата криза – цените са фиксирани по договори, а цената на тока нараства всеки месец. Произведеното е този месец, а колко е струвало, ще разберем другия. Фирмите имат два избора – или да фалират, или да повишат рязко цените. Така до Нова година цените ще се вдигат, а след това ще се вдигне и цената на тока, защото са защитени само до 1 януари.

Шест месеца служебното правителство не взе необходимите мерки, особено в първите 3 месеца, когато смятаха, че ще имат кратък мандат и е достатъчно само да плюят предходните власти. Здравната криза ще ни се види нищо в сравнение със следващите 6 месеца, когато ще видим енергийната. Как да работи едно предприятие, като токът се вдига постоянно. През лятото не свършиха нищо за здравната криза, сега няма да направят нищо и за това“, каза проф. Анастас Герджиков.

Вярвам в силата на българката, защото тя заслужава много повече, каза полк. Невяна Митева, кандидат за вицепрезидент

Кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева заяви на свой ред: „Аз съм обикновена българка като всички тук, дошли да ни уважите дори в почивния ден. И нашата блага и искрена дума е: „Тежка зима ще ни чака за съжаление.“ Но аз вярвам в мъдростта и разума, изключеното от емоции рационално мислене на българина, който не се поддава на фалшивото говорене. Който вижда в нас хората, които ще подадат ръка и ще помогнат. Вървим от град на град и благата ни дума е по-силна от всяка критика към нас“, каза полк. Митева и добави:

„Вярвам в силата на българката, защото тя заслужава много повече. Да се чуе и нейният глас. Скромната й дума е на място и в най-тежките моменти, когато е заставала силно до своите мъже“, обяви кандидатът за вицепрезидент – първата жена с военен ранг в демократичната история на страната ни, издигната за този пост.

Много често ни питат какво е направено за 12 години, продължи тя и добави, че Бургас е най-добрият пример за това с какво можем да се гордеем.

„Спортистите ми споделиха, че тук се живее добре. С проф. Герджиков няма да разделим и олимпийските шампиони на България. Всички те ще бъдат поканени в Президентството. Защото и това се направи – някои не бяха поканени там при Радев. Няма да Ви призовавам да гласувате. Знам, че ще го направите. Защото Вие сте тези, които ще решите бъдещето на всички нас“, обърна се тя към присъстващите, която я аплодираха.

Източник: Флагман



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link