Стефан Янев бойкотира приемането на еврото, но спестяванията му са в евро

Служебният премиер Стефан Янев, който се опитва да пробие и като нов проруски лидер се оказа, че държи семейните си спестявания в евро

Вчера най-лицемерно Янев се обяви по Нова ТВ против въвеждането на еврото, за което се похвали, че работи правителството на Кирил Петков.
„Българският лев е последният остатък от суверенитет на българската държава, а с приемането на еврото ще закрием и него“, обяснява Янев.

Според търсачката на разследващия сайт BIRD.BG спестяванията на Янев и съпругата му са в евро. От годишната му декларация пред Сметната палата за миналата година, става ясно, че Янев има скътани 39 680 евро, а жена му 17 хил. евро.

Позицията на Стефан Янев е една от най-коментираните през последните 24 часа в социалните мрежи, хората го обвиняват в лицемерие, неискреност, двойни стандарти и опит да манипулира общественото мнение. Икономисти пък коментират, че тезите на любимеца на Румен Радев са неадекватни, защото  суверенитетът на българския лев не съществува след въвеждането на Валутния борд. Напротив –  суверенитет ни ще бъде напълно гарантиран след приемането на еврото като официално средство за разплащане. Позицията на Янев е изцяло проруска и цели задържането на България в евразийската сфера.
От разследващия сайт BIRD.BG призовават българите да използват търсачката им за декларациите на политическите лица, за да разобличат всеки следващ политик, обявил се против еврото.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link