Старозагорски болници не искат да приемат дете, нуждаещо се от спешно лечение

За преживяния кошмар разказва майката на детето, на която и се е наложило с часове да обикаля здравните институции, за да прегледат и приемат детето и!

Припомняме, че само преди месец, от подобно безхаберие и прехвърляне между болниците, дете почина в София…

 

Ето и историята разказана от майката Янина Динева:
„Дъщеря ми вчера, от 15:00ч. Почна да повръща до 18:00ч. Беше повърнала 7 пъти! Личната и не беше на работа тъй като беше до 13:30ч. Неотложния камбинет Дар почва от 19:30ч. Тогава работи ли със здравната каса! Така идва си мъжа ми от работа и веднага тръгваме за Тракия горе новата болницата до като чаках ме дъщеря ми повърна оше 4 пъти! Приеха ни прегледаха я и се оказва, че е обезводнена и е била за болница, но няма ли места така отиваме в бърза помощ УМБАЛ Киркович! там чакаме дъщеря ми повърна още 3 пъти вече не можех ме да чакаме и мъжа ми чукна на вратата, попитаха ни дали дъщеря ми има разстройство и ние казах ме че няма само повръщане.

Тя ни каза, че не приемали да отиваме в детското отделение добре отиваме ние в детското, приемат ни и ни питат имама ме ли документи за приемане ние казваме че нямаме тъй като са ни изпрати ли при тях! Разбира се върнаха ни от детското пак в спешното, за да им обясним, че без документи не може ли да я прегледат! Пак почуках ме и тази същата, коятп мислих ме че е доктор, а тя била сестра ни върна с думите, ама какво да направим, така ни е наредено, да пращаме децата в детското и аз и викам без документ как да я прегледат не искат и тя се развика, че ще се обади и повече да не я занимаваме!

Пак се връщаме в детското казваме и какво ни е казала и с триста зора прегледаха дъщеря ми! А тя беше повърнала 13пъти.. Не я приеха тъй като нямало места, а с очите си видях, че има! Кажете ми Г-н Тодоров, към кого да се обърна в такива ситоации? Ни ма децата ни вече не са важни ли?“



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link