Симидчиев: Основната част от хората с респираторни симптоми са с коронавирус

„Това далеч няма да бъде последната подобна криза, която ще има нашето здравеопазване“

Основната част от хората, които имат респираторни симптоми, се дължи на това, че поради епидемичните условия заразяването с коронавирус е най-често. Това заяви пред БНР пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Това далеч няма да бъде последната подобна криза, която ще има нашето здравеопазване, посочи д-р Симидчиев, според когото най-голямото предизвикателство в момента е броят на кадрите, не леглата, медикаментите или апаратурата.

„Пандемичният процес, когато надмине определени критични стойности, той започва да се самовъзпроизвежда. Дори да има локдаун, той не може да е 100-процентен локдаун. Локдаунът не значи всичко спира. Малките части, които не спират, ако там има достатъчно количество заразени, инфекцията няма как да не продължи“, посочи той.

В здравеопазването хоризонтът на действие е поне 10 години или повече от два политически мандата, за да взимаме правилните решения, допълни той.

Пулмологът смята, че трябва да има дългосрочен подход и анализ на това кое работи и кое не в момента като модели за овладяване на кризата.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link