Руснаци мобилизираха пилот на самолет минути преди да излети за Анталия

Полетът все пак се е състоял, но с 9 часа закъснение.

Руските военкомати продължават да ловят пушечно месо за фронта в Украйна на най-неочаквани места.

Туристически полет Уфа-Анталия не се осъществи навреме, защото минути преди излитането военните комисари дойдоха да приберат втория пилот директно от кабината. В Телеграм се появиха видеа как пътниците вече са се били разположили в самолета преди да се окаже, че няма кой да ги заведе до турския курортен град.

Според медиите от столицата на Башкортостан полетът все пак е излетял за Анталия, но с 9 часа закъснение.

Според разказа на пътници от злополучния полет въпросният пилот е получил призовка, но не се е явил пред комисията и не е имал право да напуска страната.

По-рано днес стана ясно, че московчани и жители на Санкт Петербург масово се оплакват от набезите на военните и полицията, при които се връчват произовки за мобилизация. Служителите правят хайки в ресторанти, хостели и метростанции и раздават призовки.

Няколко канала в телеграм съобщиха за полицейски блокади в близост до метростанциите в Москва на които се раздават масови призовки. Очевидци съобщават, че полицаи разпитват мъжете, снемат данните им и им призовки. Някои хора са отведени до полицейски колит и бусове. Някъде дори има опашки на входа на метростанциите заради това.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link