Руснаци и украинци протестираха в Бургас срещу Путин

Снимка: БГНЕС

Представители на руската и украинската диаспора от Южното Черноморие организираха в Бургас антивоенна акция против войната с Украйна

предаде БГНЕС.

С плакати „Война с Украйна е позор за Русия” и „Долу ръцете от Украйна” близо 20 души се събраха пред паметника на Съветската армия в центъра на Бургас. Руските и украински граждани, които живеят в България, се обявиха против войната с Украйна, за свободна и независима Украйна, за мирна и демократична Русия.

Те обявиха президента Владимир Путин за агресор и убиец. В политическата акция взе участие и имигриралия заради политическо преследване бивш депутат от Държавната дума Генадий Гудков, който от две години живее в България.

„Днес провеждаме тази акция, за да напомним, че ние сме против войната и паметникът тук е на загиналите наши воини! Огромните жертви, по време на Втората световна война, не трябва да се повтарят! Знаем, че част от пропагандата на Путин е, че „ние можем всичко това да го повторим“ . Ние трябва да направим всичко възможно, за да избегнем гибелта на хора, особено в Европа“, заяви за БГНЕС Гудков.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link