Руски журналист: Путин имаше 20 години, за да направи Русия процъфтяваща, вместо това той похарчи тези години за ракети и дворци (ВИДЕО)

Той съсипа фантастичния шанс да направи Русия световно украшение и я превърна в опасно, пропаднало, бедно, злобно, изостанало чудовище.

Това заяви в своя канал в YouTube известният руски журналист, телевизионен водещ, продуцент, сценарист и режисьор Александър Невзоров от Тел Авив, Израел, на 28 март, тази година. Ето и по-интересните акценти от изказването му:

Имаше ли Путин реален шанс да възстанови Сътетския съюз и да върне в него Украйна, Прибалтийските страни, Казахстан и т. н.?

Без съмнение имаше този шанс. И шансът беше огромен. Путин имаше 20 години, за да направи Русия процъфтяваща, съвършено свободна, напреднала, знаменита, ужасно съблазнителна за целия свят страна. Такава страна, с която всяка държава би поискала да се слее в едно цяло или поне да сключи някакъв вечен съюз.

Ако Путин беше похарчил 20 години за страната, а не за идиотски ракети, не за позорни дворци, не за тъпа пропаганда и кражби, то на вратата на Русия сега плахо щяха да потропват всички страни и народи. За такова нещо имаше всичко. Неизчерпаеми ресурси, немислими пари, и това откриваше равни възможности за всички желаещи истинско лично щастие и благополучие. Русия имаше всички шансове. Да развие науката, технологията, да осигури безупречно правосъдие и неудържимо и направо шеметно развитие на икономиката. Толкова шеметно, че от завист щяха да се напикават Щатите и Китай.

Но режимът на Путин избра различен път. Той съсипа фантастичния шанс да направи Русия световно украшение и я превърна в опасно, пропаднало, бедно, злобно, изостанало чудовище. В символ на смъртта и ада, в световен позор. Удивителен талант! Преди Путин само Хитлер успя да направи цяла си страна военнен престъпник.

Когато завърши тази война, без съмнение светът ще бъде принуден да лиши Русия от правото да има армия, флот, собствена авиация, противовъздушна отбрана, системи за безопасност и т. н. Ей така за всеки случай, както от психично болния се прибират не само острите, но и просто твърди предмети. Всеки жител на Русия много скъпо ще заплати за играта на обезумелия диктатор. За играта с мъртви войничета!

Яростта на измамените и прозрелите ще бъде неукротима и страшна. Ще настъпи миг, когато всеки ще разбере колко, лично на него му е струвало безумието на другаря Путин. Ще стане ясно, че единственото, което сегашното поколение руснаци ще завещае на децата си е безпросветност, изолация и бедност. И тогава, между другото, вече за нас ще възникне огромния проблем, как да спасяваме от обесване по уличните фенери и разкъсване от тълпите, тези любители на войната и поклонници на спецоперациите.

Ясно е, че подкрепата за войната и военните престъпления, които се вършат от Русия в Украйна е едно такова прищракване. Прищракване, което обозначава достигането от човека на опасно ниво на деградация и безсмислие. Щракнаха твърде много, които в различна степен изящно засвидетелстваха възторга си по повод убийството на стотина украински деца и разрушаването на украинските градове. Да ги призоваваме към разум, закон, логика е съвсем безполезно. Русия завинаги е превърната в блато, а блатото не може да ви чуе. Тези хора даже не забелязват, че техните нови закони против фейковете са просто и пряко принуждаване към лъжа.

А може би работата е там, че на Путин му харесва Украйна и нищо не може да направи със себе си. Иска я и това си е. Но нормалният ухажор, който е запленен от страст към непристъпна красавица, се бръсне, учи езици, работи върху маниерите си, получава дипломи, забогатява, премахва си брадавиците и ухажва. Той ухажва затрупвайки с цветя и брошки. А при Владимир Владимирович страстта се реализира само чрез изнасилване с последващо прерязване на гърлото със счупена бутилка. Или първо ще ползва бутилката, а след това изнасилването. Тоест, цялата проява на чувства, забележете, е само чрез злоба, рани, смърт и престъпления. Разбира се, не бих му поставил диагноза, но като президент явно е професионално непригоден.

Наблюдавайки руините на Харков и кръвта на Мириупол Западът не разбира действията на руската армия. Те му напомнят поведение на безумец. Престъпната тактика на путинската армия в Украйна е била разработена и доведена до съвършенство в Чечня, в гр. Грозни. Именно там на командирите и генералите от руската армия им се услади унищожението на жилищни квартали. Именно там на командирите и генералите им се услади бомбардиране на родилни домове и театри, убийството на деца и разрушаването на магазини и болници. След като градът е превърнат в смес от бетон, трупове и счупени тухли, в него тихичко влизат военните части и изпълняват танца на победата.

В тази тактика няма толкова много шизофрения, както ни се струва на пръв поглед, макар че все пак я има. Тази тактика отдавна се превърна в основа на военната доктрина на Министерството на отбраната. Нея я внедри Паша Грачов, тогавашния министър на отбраната на Руската федерация. Всичко това се случи на поредното заседание на Генералния щаб. Разбирайки, че в Чечня стрелят по войниците от всеки прозорец, Паша се подсмихнал и заповядал, цитирам: „да се воюва така, че повече да няма никакви прозорци”. А да се постигне отсъствието на прозорци е най-лесно ако се унищожи самата сграда. Така че, както виждате работата е много проста и разбираема.

Путин в желанието си да стане директор на земното кълбо, не забеляза как създаде за себе си опасен опасен прецедент. Ако Русия има право да денацифицира и демилитаризира Украйна, то и Украйна има право да данацифицира и демилитаризира Русия. Например, ако Украйна види на концерта на хор „Пятницки” признаци на руски нацизъм, веднага ще има право да стреля по руския театър, където се е провеждал концерта. Разбира се тя никога няма да постъпи така и даже и няма и да си го помисли. Но по логиката на Путин и тя сега има право да започне спецоперация в отслабената от санкции Русия, например за съкращаване на военните подразделения, рязане на ракети и претопяване на танкове в домакински съдове. Това се нарича демилитаризация.

И доколкото можем да изпратим по дяволите Роскомнадзор (руската служба за надзор в сферата на съобщенията, бел. прев.), можем да си изясним нещата за този нацизъм, който си е изфантазирал Путин. Тук, само тук, придобиваме свободата да получим всякаква информация – това което е невъзможно в Русия, където 40 хиляди журналисти в хор като папагали приклякат от напрежение по клоните на своите медии и повтарят тъпотиите на Министерството на отбраната.

Пропагандата на Руската федерация в качеството на концентрат на измисления нацизъм обикновено споменава „Азов”. Това е този полк, който днес защитава руините на Мариупол, позволявайки на още живите да се спасят от горящите развалини. Аз се свързах с тези хора и проведох с тях дълъг и сложен разговор за нацизма. Ще ви кажа, че по-голяма ненавист към нацизма аз никога не съм чувал и виждал. Защото нацизмът не е костюмирано шествие, той не е театрално изпълнение, това не са обреди.

Нацизмът е непреодолимо желание да убиваш хора, които са се осмелили да станат свободни. Той е увереност в своето право на свръхнация и свръхдържава да смилаш всички наоколо в кървава каша. Между другото по моя молба „Азов” изрази своето отношение към нацизма и обясни всичко, лишавайки путинската пропаганда от нейните козове. Утре ще мога да публикувам това обръщение на своя Telegram канал.

Цялато изказване на Александър Невзоров може да видите във видеото по-долу.

Превод Александър Кръстев



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link