Реклама на Русия: свободни момичета, евтини коли и изоставени домашни любимци (Видео)

Видеоклип призовава заселници в Русия, където днес е „не живот, а приказка”

Видеоклип, в който се рекламира „прекрасния живот в Русия“, предназначен за рускоезични от цял свят, се разпространява вирусно в интернет, съобщава „Медиалийкс“. Клипът е създаден след обявяването на мобилизацията и масовото бягство на близо 1 млн. млади руски мъже извън страната.

Видеото започва с думите: „Най-доброто място за живот през 2022 г. е Русия“. След това са изброени предимствата, които са я превърнали в „рай“ – хиляди свободни момичета, които „само чакат да ги поканиш на среща“, „без блъсканици в метрото и задръствания по пътищата“, „евтини коли“. Зад кадър глас обяснява, че „На Верхний Ларс има отстъпки“. (Верхний ларс е граничният пункт между Русия и Грузия, където хиляди емигриращи изоставиха личните си автомобили – бел. ред.)

„Искаш работа – сега е време да заемеш високоплатената длъжност на някой, който е избягал в Казахстан или Монголия“, се казва по-нататък в клипа.

Препоръчва се да се купи собствен апартамент, защото цените са паднали след масовата емиграция, или да се вземе домашен любимец, изоставен от заминаващите.

„Не живот, а приказка. Избери Русия!“, казва дикторът на фона на слънчогледови полета, обичайно свързвани с Украйна.

 



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link