Путин обяви частична мобилизация в Русия

Руският президент направи обръщение към нацията по повод организираните референдуми за присъединяване към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон

Едновременно няколко руски държавни медии, цитирайки журналисти от кремълския медиен пул, съобщават, че обръщение ще направи и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

За да защитим нашата родина, нейния суверенитет и териториална цялост, да осигурим сигурността на нашия народ и на хората в освободените територии, считам за необходимо да подкрепя предложението на Министерството на отбраната и на Генералния щаб за провеждане на частна мобилизация в Руската федерация, отбелязва Путин.

Във вторник Държавната дума на Русия, долната камара на парламента, прие закон, който включва в руския наказателен кодекс понятията „мобилизация“, „военно положение“, „военно време“, а също така наказания за дезертьорство и доброволно предаване в плен.

Руският президент в момента прави телевизионно обръщение към нацията по повод организираните референдуми за присъединяване към Русия на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон.

Руските окупатори са обявили референдуми от 23 до 27 септември в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link