Проф. Анастас Герджиков: В неделя имаме голям шанс, тези 25% могат да се преодолеят

Постигнахме главната си цел да има балотаж

Не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25% могат да се преодолеят, поради много фактори, включително от това, че имаше 23 президентски двойки, които вече не участват в надпреварата. Всички партии, които са издигнали такива кандидати очевидно не са били доволни от начина, по който протече първият мандат на г-н Радев и сега няма логика да подкрепят него. Това каза в „Денят започва“ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата на президентите.

„Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждал, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа“, допълни проф. Анастас Герджиков.

Той коментира, че зеленият сертификат не е трябвало да се въвежда прибързано и изведнъж.

„Той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета“, добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като „абсурдна“.

„Телевизия „Алма Матер“ никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио“, уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

„Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. Надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс“, каза още проф. Анастас Герджиков.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link