Прокурорският син от Перник е обвинен за девети побой и закана с убийство

Синът на бившия зам.-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов – Васил, е обвинен за още един нанесен побой и закана с убийство.

От прокуратурата съобщиха, че става дума за случая от 12 май миналата година, когато Васил Михайлов нападнал 24-годишен мъж до детска площадка в Перник, заплашил, че ще го убие и му нанесъл удари в главата.

На 19-годишния младеж са повдигнати обвинения за закана с убийство и нанесена лека телесна повреда на пострадалия, като този побой е в отделно разследване, тъй като в края на миналата година Михайлов беше пратен на съд по други 8 обвинения за нанесени телесни повреди, включително и за това, че е заплашил със саморазправа надзирател в ареста.

Михайлов беше задържан в началото на юни миналата година, след като пребил бившия футболист на „Миньор“ (Перник) Румен Андонов. Още тогава от МВР съобщиха, че срещу него има три досъдебни производства за различни случаи, включително и за този, за който днес вече има повдигнати обвинения.

В края на октомври Михайлов беше пуснат под домашен арест след близо 5 месеца зад решетките, но проверка на Министерството на правосъдието показа, че е нарушавал мярката и е напускал жилището си, а самият той каза, че е ходил на дискотека. Въпреки това Софийският районен съд (СРС) отказа да го върне в ареста, след като прие, че няма достатъчно доказателства, че е нарушавал мярката си. Проверката на правосъдното министерство показа, че на Михайлов е трябвало да бъде поставена електронна гривна за проследяване, но е имало забавяне от едно денонощие, а той наистина е излизал от дома си и е отсъствал от адреса за около 40 минути. Той пък обясни, че е отишъл само до заведение до дома му, за да вземе ключовете си, тъй като били оставени там. За разлика от първата инстанция, на 10 ноември градският съд върна Михайлов в ареста, като посочи, че друг е можел да му донесе ключовете, без да се налага той да напуска апартамента си.

След задържането на младия мъж, главният прокурор Иван Гешев призова баща му Бисер Михайлов да подаде оставка и като прокурор, след като той вече беше напуснал ръководния си пост в пернишката прокуратура, но това не се случи.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link