Премиерът Бойко Борисов свиква извънредно заседание за коронавируса

Министър-председателят Бойко Борисов свиква утре, 25 февруари, в 8,30 часа извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на вируса COVID-19.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В рамките на консултативния и координиращ орган към Министерския съвет ще бъдат обсъдени данни за разпространението на заболяването, предприетите срещу него мерки в национален и международен аспект, както и необходимите по-нататъшни действия.

Здравният министър Кирил Ананиев съобщи тази сутрин, че китайският турист, който почина в Банско, не е носител на новия коронавирус и взетите проби от него са отрицателни.

„Искам да изразя съчувствие към неговите близки. Той от няколко години живее във Великобритания. Последно е ходил в Китай през 2018 г., т.е. последно е бил там преди да се появи новият вирус“, уточни министърът.

Човекът е имал прекаран инфаркт, дошъл е на почивка в Банско. Минути или час преди да почине е бил в спортния център на хотела за 2-3 часа, като по-голяма част от времето е бил в сауната. А за хора с такива проблеми знаете, че е много опасно такова натоварване“, заяви още Ананиев.

„Аутопсията, която бе направена, дава симптоми за нов инфаркт, но протоколът ще бъде готов днес на обяд“, завърши той.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link