Потокът от предали се руски войници се увеличава с всеки час.

Днес социалните мрежи гъмжат от снимки на пленени от украинските военни, власти и цивилни.

Това има всички изгледи да стане широко явление – и от единични случаи, на малки групи, да прерастне в масово слагане на оръжие от цели войскови части. Това ще бъде един грандиозен крах на една раздута от пропаганда армия. И държава.

Единственият начин Москва да избегне това унижение е да сключи незабавно мир и да изтегли веднага армията си от Украйна. Но това ще бъде не по-малко унизително.
Коментари на редица военни експерти очертават картината на една блестящо проведена от украинската армия отбрана. И в същото време бездарно изпълнен „блицкриг“ от Московия.

По всичко изглежда украинците са пропуснали танковите колони, а след това са смазали тиловите подразделения – снабдяване, муниции, артилерия и т.н. Сега на много места предните сили на Москва са изолирани, без гориво, храна, свършват им мунициите. Необходимо е просто да се изчака още малко, за да се зададат първите групи от десетки може би стотици предали се руски войници.

Това е един модерен и хуманен начин да се победи в една такава война. Вместо да унищожиш противника – да го принудиш да се предаде. Вместо да погубиш един син, баща, пратен на заколение от един побъркан психопат, да го върнеш жив в родината му при неговите близки.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link