Подпалиха къщата на известна адвокатка от Ихтиман

Къщата на адвокат Ирен Савова горя тази нощ. Сигналът за инцидента е подаден в 3:18 часа.

Районна прокуратура – Ихтиман е започнала досъдебно производство за извършен палеж. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София. Около 03.20 ч. бил получен сигнал за възникнал пожар върху покривна конструкция на недвижим имот – частна къща на адвокат Ирен Савова на ул. „Станоя Балабанов“ в Ихтиман. Екипи на пожарната служба и полицейското управление в града са пристигнали незабавно на място и огънят бил потушен. Пострадали няма.
В момента се извършват неотложни следствени действия в присъствието на районния прокурор на Районна прокуратура – Ихтиман. Установено е, че имотът не се обитава постоянно. По първоначални данни е изгоряла част от покрива. Продължава разследването за изясняване на причините за възникване на пожара.

Според адв. Савова най-вероятно е умишлен и е свързан с работата ѝ като защитник в съда. Това коментира самата тя, цитирана от бТВ. Самата тя не е била в родния си дом, разбрала от съседи за пожара. „Чули са много силен трясък, много силен шум. Цяло щастие е, че са видели началото на пламването на пожара. Една трета от покрива го няма, вторият етаж е доста засегнат. Когато пожарната потушаваше покрива видяхме една туба със запалително вещество. Може би това е една от сериозните улики, че пожарът не е случаен“, коментира адв. Савова.

По думите ѝ палежът е свързан с работата ѝ. „Не знам да има човек на тази земя, който да няма врагове. Още повече пък адвокат, който, печелейки делата на едната страна, всяка друга е наранена“, допълни адв. Савова. Тя е защитник на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и на бившия шеф на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.
Неотдавна на кантората ѝ са били разлепени некролози с нейния лик. След като не било установено кой е извършителят, тя решила да се премести в чужбина. Междувременно подала и сигнал в ГДБОП за открити проследяващи устройства в коли, използвани от нея.



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Copy link